GLASSTRESS 2015 GOTIKA

GLASSTRESS 2015 GOTIKA

koen Van Mechelen, Hans Op de Beeck, Johan Creten, Pascale Marthine Tayou, Thomas Lerooy, Wim Delvoye

Palazzo Franchetti / Istituto Veneto di Scienze, Lettere ed Arti/ Campo S. Stefano, 284, Venice;
Fondazione Berengo / Exhibition Space on Murano / Campiello della Pescheria Murano, Venice;
B Restaurant/ Campiello della Pescheria Murano, Venice;
9 mei > 22 november 2015
10:00 am — 6:00 pm, Maandag — Zaterdag
http://www.glasstress.com
Persconferentie 8 mei, 10h - 14h

De Belgische kunstenaars Koen Van Mechelen, Hans Op de Beeck, Johan Creten, Pascale Marthine Tayou, Thomas Lerooy en Wim Delvoye werden geselecteerd voor een expositie tijdens Glasstress 2015 Gotika.

De Hermitage en Berengo Studio kondigen trots de gezamenlijke tentoonstelling Glasstress 2015 Gotika aan die probeert te verklaren hoe middeleeuwse ideeën en communicatiemethodes ondanks onze technologische vooruitgang onmerkbaar ons modern bewustzijn zijn binnengedrongen en hoe het Gotische concept de hedendaagse kunst beïnvloedt.
De Gotische stijl is ontstaan in de Europese visuele kunst en architectuur en was gedurende minstens vier eeuwen de eerste internationale stijl, de gemeenschappelijke taal en de modus vivendi van heel wat naties. Op dezelfde wijze als fashion is hedendaagse kunst de internationale stijl geworden, de Biblia pauperum, geworden, die vandaag wordt begrepen van Europa tot Amerika, van Noord-Afrika tot Japan.
Het concept van de tentoonstelling is van Dr. Dimitri Ozerkov, directeur van Hermitage 20/21 en van de dienst hedendaagse kunst van de Hermitage. Dr. Ozerkov is samen met Adriano Berengo van Berengo Studio de curator van Glasstress 2015 Gotika.
 Glasstress 2015 Gotika combineert historische werken uit de Hermitage-collectie met nieuwe kunstwerken in glas, allemaal met hetzelfde Gotische thema.  Ze zullen worden tentoongesteld in het Palazzo Franchetti in Venetië, een Gotisch palazzo in een van ’s werelds meest Gotische steden.  Glasstress 2015 Gotika zal ook tentoonstellen op Murano bij de Berengo Foundation  in een al jaren ongebruikte glasoven.
De Hermitage in Sint-Petersburg werd opgericht in 1764 door Catharina de Grote en is een van de oudste en grootste musea ter wereld. In 2007 werd Hermitage 20/21 gelanceerd om kunst uit de 20e en 21e eeuw te verzamelen, tentoon te stellen en te bestuderen.  Hermitage 20/21 is de officiële sponsor van Glasstress 2015 Gotika.
Berengo Studio werd opgericht in 1989 en wilde visuele kunstenaars van over de hele wereld in Venetië samenbrengen met de bekende glaskunstenaars van Murano.  Dit innovatief cultureel initiatief heeft een brug geslagen tussen de buitengewoon rijke en duurzame Venetiaanse tradities van het glasblazen en de hedendaagse kunst. Glasstress is sinds 2009 het officiële parallelle evenement van de internationale Biënnale van Venetië.

Voor bijkomende persinformatie en foto’s kunt u contact opnemen met:
Nadia Taiga
Project  Manager
Glasstress
+1 312 401 4506 (VS)
+ 39 342 374 5915 (Italië)
E-mail:
http://www.glasstress.org

Elena Getmanskaya, Ph.D
Press Manager
Hermitage
34 Dvortsovaya Embankment
Sint-Petersburg, 190000, Rusland
Telefoon: (812) 710-9510
http://www.hermitagemuseum.org
E-mail: