Nationale deelname van België

Vlaamse Gemeenschap

BRAVOURE

Hoofdtentoonstelling 'REPORTING FROM THE FRONT'

ORG Permanent Modernity

51N4E

 
 
 
 

BRAVOURE

architecten de vylder vinck taillieu - doorzon interieurarchitecten - filip dujardinPaviljoen van België

15e Internationale Architectuurtentoonstelling

28 mei-27 november 2016

 
 
 

 

Vakmanschap met BRAVOURE

Om zijn visie op vakmanschap te illustreren toont BRAVOURE in het Belgisch paviljoen fragmenten uit dertien representatieve projecten van evenveel Vlaamse en Brusselse architecten. Via kopieën op ware grootte wordt verduidelijkt hoe schaarste kan leiden tot vakmanschap. Jan De Vylder, curator van BRAVOURE: “We gaan op zoek naar wat vakmanschap kan betekenen in een periode van economische schaarste. Omgaan met die schaarste vereist een hoge mate van precisie.”

 

BRAVOURE, contributions from Flanders

Tijdens de opening van het Belgisch paviljoen worden ook tal van publicaties rond architectuur uit Vlaanderen gepresenteerd. Naast de tentoonstellingscatalogus van BRAVOURE worden er tal van relevante boeken in de schijnwerper geplaatst. Blikvanger is het Architectuurboek Vlaanderen n°12. Architectuur op maat. Verder lanceren De Smet Vermeulen Architecten, 51N4E en architecten de vylder vinck taillieu elk een boek met een overzicht van hun oeuvre. Het boek Autonomous architecture in Flanders. The early works of Marie-José Van Hee, Paul Robbrecht and Hilde Daem, Christian Kieckens and Marc Dubois zoomt tenslotte in op een generatie Vlaamse architecten die aan de wieg stond van de internationale doorbraak van architectuur van eigen bodem.

meer informatie

 

 

 

 
 

Hoofdtentoonstelling

'REPORTING FROM THE FRONT'

 
 
 

curator Alejandro Aravena

Centraal Paviljoen (Giardini) - Arsenale

 
 
 

 

 

 
 

 

 

 
 

 

ORG Permanent Modernity

Het Brusselse architectuur en stedenbouwkundig ontwerpbureau ORG Permanent Modernity neemt dit jaar deel aan de hoofdtentoonstelling van de architectuurbiënnale van Venetië. Onder de titel “Reporting from the front” richt de curator van de Biënnale, de Chileense architect Alejandro Aravena, zich op het tentoonstellen van architectuurprojecten die, door de balans van intelligentie en intuïtie, het mogelijk maken om te ontsnappen van de status quo; projecten die, ondanks een schaarste van middelen, intensifiëren wat beschikbaar is en die de krachten die winst bevoorrechten, omverwerpen in functie van het collectieve belang. Het masterplan voor Abattoir in Anderlecht en de nieuwe nieuwe multifunctionele voedingshal, recent gebouwd door ORG, zijn geselecteerd om deel uit te maken van deze modelprojecten. In een periode van economische schaarste geeft het project vorm aan nieuwe ruimtes voor samenleving en bevordert het verschillende bestemmingen, zoals een monument voor een open samenleving. 

meer informatie

 

51N4E

51N4E was invited to exhibit its design for TID Tower (which opened this spring in Tirana, Albania) at the 15th Venice Architecture Biennale.
51N4E’s participation, entitled Play for Real, will revolve around TID Tower - the largest architectural project ever lauched in Albania - and will present not only the tower but also its context. The installation will be made up of a large scale model presenting the architectural object, a movie putting it in context, a text and a facade panel from the tower. It will be presented in the Corderie dell’Arsenale.

more information